En liten gåva

20150213_163154Imorgon är det Alla hjärtans dag, vilket många tycker är fullt av kommersiella klichéer och annat jox. Inte jag dock, att en dag om året fira kärleken lite extra är bara vackert och beundransvärt. Jag skippar gelehjärtan, istället gjorde Ossian och jag små pralinboxar att ge iväg. Ossian rullade praliner och hällde på guldigt och rosa strössel och jag gjorde boxarna utifrån en beskrivning på en amerikansk blogg, lägger till länk längst ner i inlägget. Den tvåfärgad boxen får du till genom att skriva ut ritningen på två olikfärgade papper, dela på mitten och tejpa ihop dem.

Praliner är också lätta. Vi hade två sorter, vita och mörka. De vita får du till genom att smälta 100 gr vit choklad över vattenbad, blanda i 1 dl kokos och lite citronjuice. Rulla till små bollar och tryck ner i knäckformar. Du kan dekorera med vad du vill, kakao, strössel, florsocker. Du bestämmer!

De mörka är lite kladdigare så de behöver stå svalt efteråt. Smält 100 g mörk choklad över vattenbad tillsammans med 50 g smör. Häll i smaksättning om du vill. Vi hällde över den i hjärtformade folieformar men ta knäckformar annars. Låt barnen gå loss med strössel.

Länk till beskrivning: http://www.thewonderforest.com/2012/01/14-days-of-love-heart-favor-box-diy.html?m=1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s