SD skapar de problem de vill ha

Mitt i all julfirande, all glädje och givmildhet kommer jag och känner för att skriva om det dystra politiska klimat som råder just nu. Jag har inte skrivit ett ord om SD’s fällande av budgeten, om nyvalet och om den rädsla jag känner över det, men med Björn Söders uttalande om att judar inte är svenskar måste jag ta bladet från mun och säga ifrån. Det var denna alienering som var startskottet till den utrotning av judar (och andra oönskade grupper) som drabbade min mans familj. Genom att alienera grupperingar inom samhället på detta sätt så rättfärdigar en att vilket vidrigt beteende som helst ska begås mot dessa grupper. Och vad värre är, vartenda steg mot ytterligare alieneringar ger SD ännu mer makt, ännu mer styrka då en blir rädd för de utpekade grupperingarna eftersom en faktiskt inte känner dem. Den senaste opinonsmätningen gav SD 17 procent av rösterna, 17 procent…det om något är skrämmande.

Genom att fälla regeringens budget kommer nu säkerligen SD få ännu fler röster, fast Vänsterns partiledare går ut och säger att de brutit mot sina egna vallöften. Det var det absolut smartaste draget SD kunde göra, att rösta på Alliansens budget, för det är en budget som nedmonterar den svenska välfärden och där den med mest pengar vinner. Detta i sin tur skapar osäkerhet och otrygghet. Något som SD verkligen älskar. För otrygga människor, det är rädda människor. Och rädda människor vill gärna höra någon komma och säga att “Vi har lösningen, det är invandrarnas fel, de tar alla pengar och gör er otrygga”. När det egentligen handlar om en skrämmande briljant politiskt strategi. Notera orden skrämmande briljant, då SD’are inte är dumma, de vet precis vad de gör. Och skyr inga medel för att nå sina mål.

Några grejer som har hänt nu med deras fällande av budgeten kommer direkt leda till att de får fler röster, mer makt. Trots Björn Söders uttalande. Ett exempel är att barn under 18 år inte får gratis mediciner. Jag som var mycket sjuk som liten och spenderade långa tider på sjukhus tyckte detta var en reform som verkligen behövdes, speciellt för låginkomsttagare. Nu blir det ytterligare en ekonomisk påfrestning, vilket leder till en otrygghet som saknar motstycke. Är du låginkomstagare och har ett sjukt barn, då vill du inte oroa dig över att inte ha råd att betala medicinerna.

En annan grej som jag ser mycket mer allvarligt på är att den nya budgeten för bort pengar från folkhögskolor, vilket skadar elever som försöker läsa vidare, eller läsa upp sina betyg. Stora delar av de elever som går på folkhögskolor är immigranter, som vill läsa upp sina betyg för att få ett jobb och bidra till vårat samhälle. Att föra bort pengar därifrån, betyder det att kurser måste ställas in, lärare avskedas och eleverna får helt enkelt lämna skolan. Och de individer som lever utan sysselsättning, är oftast de individer som senare tar till sig kriminell aktivitet. Bara på Marieborgs Folkhögskola i Norrköping har två kurser fått ställas in, och de har förlorat 3 miljoner kr. Det är 60 elever som nu inte längre har någon sysselsättning, och sådana räknas som belastningar i mindre nogaräknande partiers ögon. På så sätt skapar SD de immigranter som de vill ha, biståndstagare som “stjäl från riktiga svenskar”.

Jag vet varken ut eller in på hur en ska göra med detta parti, då de lockar till sig fler och fler svenskar som ser problem, de problem SD vill att de ska se. SD pekar, hotar och skadar allt som har med svensk välfärd att göra. För att det är genom att göra så de vinner, de lever på otryggheten, på den osäkra inkomsten, på rädslan. En enda sak vet jag, och det är att jag aldrig kommer vara tyst om det SD’s politik gör och om vilka de skadar. För det är genom att ignorera dem, som de har vunnit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s