Klänningsbonanza på klädbytardagen

Var ni på Naturskyddsföreningens klädbytardag idag? Jag var det, som alltid. Missar nog inte en enda som hålls i Norrköping med omnejd, speciellt inte när det är i det vackra Kulturhuset. Fina målningar, intressanta event och att de har billigt gott fika där (som oftast också är veganskt och ekologiskt!) gör ju att man måste besöka det stället i tid och otid.

Jag har ju så mycket kläder som bara ligger och skräpar. Har svårt att göra mig av med saker och ting, men på bytardagar känns det okej, då får någon annan nytta av plagget. Ja. Jag brukar skänka till loppis också ibland, men fick höra att Myrornas typ slänger hela plagg för att de inte får dem sålda, så då blir jag lite mer återhållsam. Är det inte trasigt hör det inte hemma i soporna! Och jag får med mig något hem som faktiskt passar mig. Jag var ute efter en vårjacka då min börjar bli skruttig, men kom hem med 3 klänningar istället. En av dem från Gudrun Sjödén, i linne,  och två vackra vintageklänningar. Och en tjock varm tröja i finaste ull som kommer bli toppen till hösten. Och så en t-shirt till Adam. Min vårjacka får bli lagad istället, så kanske den håller någon månad till.  Vad åkte ut då? En ulltröja som kliade alltför mycket för min smak som jag inte använt på 10 år. 3 linnen från som blivit på tok för små (alltså en av dem var storlek 175, barnstorlek alltså) och en bolero jag aldrig använt.

Förresten. På lappen i min ulltröja står det “Permanent Moth Protection”. Någon som vet vad det betyder? Har tröjan blivit behandlad på nåt sätt och är det farligt eller inte?

Advertisements

10 comments

  1. Det betyder att den är behandlad mot pälsängel som äter ull. Borde inte va farligt men jag är inte 100. //Emelie

  2. Åh klädbytardagar verkar vara en så bra och trevlig grej att göra. Jag har faktiskt aldrig varit på en. Det skulle vara roligt att gå på nått sånt och även få möjlighet att byta bort lite utav mina kläder som bara ligger i garderoben 🙂

    1. Tydligen inte. Men vet inte om det stämmer, fick höra det av en annan miljövetare. Bytardagar anordnas över hela landet, gäller bara att hålla ögonen öppna. Eller starta en egen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s