Chiavåfflor

Maria Bebådelsedag  idag och då ska man äta våfflor för att fira hennes graviditet. Nu hänger vi inte oss åt någon Maria-dyrkan längre tack vare protestantismen, men det hade kanske varit bättre om man firade, då hade kanske samhället varit lite mindre patriarkaliskt. Eller vid närmare eftertanke kanske inte, katolska länder är ju inte kända för att gilla kvinnors rättigheter. Är nog lite av en Athen och Athena-scenario där.

Men nu var det våfflor som vi skulle ta och beakta. Chiavåfflor blev det, för jag är just nu lite smått besatt av chiafrön, för det är ju så nyttigt. Inte så att jag äter det varje dag, men två gånger i veckan blir det. Och våfflor, ja det äter vi tyvärr inte så ofta, pga lathet, men åtminstone nån gång per år blir det våfflor, Idag var det första gången Ossian fick smaka och de rykande heta var toppen, men de som hunnit bli lite kalla, de dumpade han på min tallrik. Vi åt med tinade frusna hallon, för det blir alltid godast så.

Glutenfria chiavåfflor 15-20 st

  • 50 g smält smör
  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 5 dl mix (3 dl maizena majsstärkelsem, 2 dl potatismjöl)
  • 1 msk pofiber
  • 1 msk chiafrön
  • ½ tsk salt

Vispa ägg och salt riktigt pösigt. Tillsätt 2 dl mjölk och rör ner mixen. Blanda i resten av mjölken och smöret. Låt svälla 10 minuter och grädda. Järnet kan behöva smörjas lite vid första laggen. Ju längre du gräddar, desto frasigare blir våfflan.

 

Advertisements

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s