Sjukstugan

Idag har vi sjukstuga hemma, då lilla Ossian blev kall i gårdagens snöväder och är nu lite febrig. Jag själv blev också ett offer för det blåsiga vädret och fick en stukad fot efter gårkvällens hundpromenad. Idag har det med andra ord blivit innelek och innemys. En lugn och skön paus i vardagen.

Vi har bland annat ritat, en grej som Ossian kan hålla på med i timmar. Men tro inte att han är en lugn ritare.  Bilden bedrar. Nej han är en energisk konstnär som det far både papper och pennor omkring och inget är säkert för hans måleri. Stackars Ådi höll på att bli grön idag, och kylskåpet blev defintivt grönt. Fast jo, lite lugnare än vanligt var han idag.

Efter måleri myste vi i soffan med lite böcker och Smulan. Ossians favoritböcker är Dear Zoo och Plask i Plurret. Båda med roliga ljudeffekter, kanske därför det är favoriter?

Vi hade dadelbollar  och kanelte till läsningen. Bästa grundreceptet enligt mig är det som kommer nedan, men dadelbollar är så bra att man kan göra vad man vill med dem nästan, och det blir alltid gott. Har till och med hällt ner te i dem och de blev smarriga.

Dadelbollar:
ca 9 st bollar

10 – 12 st färska dadlar (eller torkade, men blötlägg då en halvtimme innan)
ca 2 msk kaffe/apelsinjucie
2 msk kakao
ev. vaniljpulver
1 1/2 dl mandel/eller andra nötter och fröer
1 1/2 – 2 dl havregryn
1 msk kokosflingor

Kokosflingor eller hackad mandel att rulla bollarna i

Börja med att ta bort kärnan från dadlarna om de har. Skär dadlarna i lite mindre bitar och lägg i en mixer eller i en skål (om du använder stavmixer). Häll på kaffet och mixa ihop till en slät massa. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Det kan vara lite små bitar av mandel i om man vill, det är bara gott!

Jag ägnade mig åt att läsa om igen den nya föräldratidningen som kommit också, Nära Barn. Den har allt det där som jag saknat tidigare i en föräldratidning, så jag är numera prenumerant på den. Ett annat lästips anknutet till detta är att Johanna på bloggen Lite Enklare fick skriva en text för Nära Barn. Den var så tänkvärd, och jag tror hon defintivt har rätt, om att man behöver viloperioder för att orka med livet.

Nu ska jag göra lunch, liten vaknade upp ur sin tupplur.

Advertisements

2 comments

    1. Haha, inte bara Ossian som ritar överallt där han kommer åt med andra ord. Vi hittade igår gula märken på sängen också, men som tur är gick det bort i tvätten.. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s