Två ordningstips för liten plånbok

Vi har haft det lite tufft ekonomiskt nu ett tag då det strulat med Adams uppehållstillstånd, men nu är det fixat och han har fått PUT, så vi ser en ljusning. Men vi har fått vända på slantarna den senaste månaden och har haft totalt köpstopp på allt utom mat och sånt sedan i januari. Fast det har istället sporrat kreativiteten litegranna att utnyttja det man har. Tänkte dela med mig av två av de saker gjort under den fattiga perioden vi haft för att få lite mer ordning hemmavid.

Först ut är att få iordning på aktuella papper. Vi har en mapp för lite mer långsiktiga papper, men de som ska hända snart har bara legat och skräpat på diskbänken. Jag hittade några plastfickor i gömmorna, och med lite tejp satte jag upp det på insidan av städskrubben. Med en whiteboard-penna skrev jag på plastfickorna, vilket är otroligt praktiskt för om man vill ändra texten sedan är det bara att torka bort med fuktig trasa. Kostade inte en krona då vi hade allt hemma, och köket ser mycket finare ut.

Sen har min svärmor fixat iordning en klosslåda för Ossians Duplo. Hon tog en helt vanlig pappkartong modell större, klistrade på lite fint presentpapper och sen var det redo för lek. Perfekt för både miljön och plånboken då vi inte köpte något nytt. Har du själv några billiga knep för att få lite bättre ordning hemmavid?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s