Det finns inte pedofiler i varje buske

Det kan knappt ha undgått någon om att Blondinbella misstycker ganska grovt att Katrin Zytomierska lägger upp nakenbilder på sitt barn. Jag läser egentligen inte någon av bloggarna, men blev nyfiken när jag fick nys om det nya “bloggbråket” (avskyr det ordet). Blondinbella skriver att hon inte tycker det är okej att lägga upp bilder på ett barns nakenhet, och betonar att pedofiler komma gotta sig av det. Man är en dålig förälder för man utsätter sina barn för pedofiler om man fotar dem nakna och lägger upp på internet, ungefär så kan man summera hennes inlägg. Och detta är inte första gången jag hör om pedofiler lite varstans, om att de finns överallt och att vi måste skydda våra barn från dem. Alltså, jag blir skitförbannad varje gång folk tar upp pedofil-vinkeln på typ allting. Det finns inte mer pedofiler nu än för 30 år sedan! Det egentliga problemet är att vi har sexualiserat våra barn, till den milda grad att de inte längre får vara barn. De är små vuxna istället, och flickor ska dölja sina (obefintliga) bröst och pojkar får inte ens följa med sin mamma in i omklädningsrummet utan att få utstå kommentarer om att han inte får vara där. Det sistnämnda hände min 6-åriga lillebror, inte bara en gång utan flera. Nakenhet är skamligt och ett brott mot den rådande normen för det är så jäkla knutet till sex att inte ens våra barn är fredade. En pojke får inte se sin mamma naken, för vänta lite, han kanske är pedofil? Eller nåt, jag vet inte vad som försiggår i folks huvuden för att de måste kommentera att han är på “fel” plats. Det är ju samhället som är sjukt som har den synen på barn, inte att en förälder lägger upp en bild på sitt barn naket. Jag tror också att en flicka som alltid måste dölja vem hon är blir osäkert och en pojke som får utstå kommentarer om att han inte får vara nånstans för att han är pojke blir frusterad. Det är kanske den frustrationen som sedan leder till att vissa män blir våldsamma? Barn är barn, och det finns ytterst få biologiska skillnader barn emellan.

Bild

Jag har några gamla Vi Föräldrar-tidningar hemma från 1983, och där är nakna barn norm och finns på nästan varje uppslag. Ingen sexualisering, det är bara naturligt att barn är ibland nakna, och ibland har kläder på sig. Vad tusan hände? Vart någonstans på vägen gick det så fel?

PS. Jag skulle aldrig lägga upp en nakenbild på Ossian. Det är lätt att se strukturer i samhället som är fel, men desto svårare att bryta dem tyvärr. 

Advertisements

3 comments

  1. I totally agree. There is an absolute paranoia about paedophilia. Now all our physical interactions are seen as potentially sexual and abusive. Teachers are not allowed to touch or cuddle children whether to communicate, comfort them or assist them. Long-term breastfeeding is seen as possible evidence that a woman is selfishly using her child to satisfy her own need for intimacy. Any man who likes to watch children, enjoy seeing them playing and talk to them, surely the most natural reaction in the world – is regarded as a pervert and probably a criminal. Even fathers and grandfathers have been criticised and questioned for playing with and photographing their own children in the playground. At the same time, those children who in fact are being abused by powerful adults are still not listened to! What can we do?

  2. Hej! Oj vad många texter du producerat på sistone! Jag har inte hunnit med så det var himla trevligt för mig att titta in här idag och ägna en lång stund åt att läsa om resor och trappor och nakenfisar! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s