Vi kommer alltid ha David Bowie

Har storstädat hemma nu, hela morgonen. På med musik på mobilen, lyssnar på Loretta Lynn’s Blue Kentucky Girl blandat med David Bowies stämma om Major Tom. Tänker på att vi båda älskar David Bowie, att Life on Mars? spelades om och om igen när jag var gravid mer vår son. Du berättade igår att du brukar sjunga Life on Mars? för Ossian när ni är själva, och att det är därför du älskar den så mycket. Jag kan texten utantill, nynnar den för mig själv medan jag diskar. I takt med att diskhögen blir mindre minns jag att vi såg serien med samma namn, om tidresor, polisjakter och 70-talets England till sent in på nätterna, när vårat lilla pyre sparkade i min mage. Ashes to Ashes finns med, men den har vi inte sett. Vi kanske aldrig får se den tillsammans, nu när allt så hårt och kallt mellan oss. Men vi ser fortfarande på film tillsammans. Och lyssnar på musik. Då kanske allting inte är förlorat ändå?

Igår såg vi the Perks of Being a Wallflower. Om ungdomskärlek, om hur förvirrande allting kan vara, om det ondaste onda kan avhjälpas med kärlek och gemenskap. Heroes – the tunnel song spelades i filmen.   We need something that’s driving, that’s epic in nature, and “Heroes” was a perfect fit.  Så sa filmskaparna om sången, och jag kan inte annat än hålla med. Heroes is a perfect fit.

Idag är det Alla Hjärtans Dag – Valentine’s Day är också en sång av Bowie. En sorglig sång om hur ett ungt hjärta kan bli hård och kall på några få hjärtslag. Gränsen mellan hat och kärlek är hårfin, och alla försök att göra rätt blir bara fel. Vi är inte där ännu, vi är bara vilsna. Som Bowie sjunger i sin sång Heroes – Vi kanske lurar oss själva, men vi kan vara hjältar och leva en dag till, tillsammans. Och en dag till av kärlek – är det inte värd all sorg i världen?

 

Advertisements

5 comments

  1. Å vilken vacker text du producerat! Sorglig och med all förmodan ligger det mycket smärta bakom, men texten är vacker ändå. Hoppas er resa hjälper er att hitta rätt igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s