Nu är pyntet på väg upp

Nu äntligen har vi fått upp julpyntet hemma. I år har jag varit otroligt långsam med det, fast jag älskar julen, men igår då hamrades och limmandes och klipptes det för fulla muggar så nu är det riktigt julfint hemma. Vi har i år inte köpt något nytt julpynt alls (om man inte räknar Adams adventsängel), utan vi har gjort eget av saker vi har haft hemma.

20131211_134233

Bland annat har jag gjort en vimpel av en gammal julförpackning från förra året. Jag sparar väldigt mycket förpackningar då jag tänker att det är bra att ha, så mycket att Adam har börjat införa ransonering, jag får bara spara de finaste förpackningarna nu. Finaste förra julen var detta julpapper med massa trianglar på. I år blev det en vimpel av alla trianglar som fick äran att hängas upp ovanför kryddskåpet i köket.

20131211_145407

Det överblivna pappret veks ihop och blev små kort att ha på paketen i år. Faktiskt är inget nytt på detta paket (ja förutom presenten själv då), snöret är återanvänt, kortet är somsagt från en gammal julförpackning och pappret är skyddsomslag för tidningar. Känns skönt att minska på skräpberget.

20131213_105634

Lite annat julpynt har kommit upp också. I hallen tronar denna fina julbonad som följt med mig hela mitt liv. Kan det vara någon släkting som gjort den? Inga presenter på den i år, då det saknar ett par ringar, men nästa år, då kommer den säkert fyllas med russinpaket och pepparkakor.

20131213_105658

Även Adam har något handgjort. Denna julstrumpa har hans mamma gjort till honom när han var liten, och redan börjar det fyllas på med paket.

20131213_105706

Också granen har fått komma in från kylan. Den är inte helt färdigklädd ännu för varje gång vi sätter dit nåt fint pynt plockar Ossian bort det. Så vi har julgranskulor och glitter över hela lägenheten just nu, även inne på toaletten.  Våran söta lilla gran är faktiskt inte huggen som man kan tro, utan den har kvar sina fina rötter i krukan, ett tips från svärfar. Om du själv ska plantera en gran i kruka, tänk på att välja ett träd som är ganska ungt, och ta med lite av den jord där granen kommer ifrån. Skogsägare brukar sälja gran på rot om man frågar snällt. Vi hade tänkt ha våran på balkongen när vi inte har jul, men det går ju också att återplantera den utomhus om man inte vill ha det året runt hemma.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s