Snickers

OLYMPUS DIGITAL CAMERASom ni vet är jag på jakt efter god, glutenfri, nyttig mat, men det är verkligen inte lätt! Men det senaste fyndet jag har gjort var hemmagjord Snickers. Det smakar absolut inte som orginalet, men var ändå otroligt gott, och då sötningen kommer från dadlar är det faktiskt helt okej att äta mitt i veckan.

För att göra dem behöver du:

3 dl dadlar
1 dl mandlar
1 dl salta, rostade jordnötter
Någon slags choklad, antingen kakaosmör blandat med kakaopulver och agavesirap/stevia/xylitol, eller en köpt chokladkaka.
En gnutta äkta vaniljpulver
Lite kokosolja/matolja

I en matberedare, bland 2 dl dadlar med en tesked kokosolja till det blir en jämn massa. Ta ur massan och forma till en boll. Tryck ut bollen på bakplåtspapper och forma til len avlång fyrkant. Ställ i frysen. Mixa sedan 1 dl dadlar med 1 dl mandlar till en smulig massa. Tillsätt vaniljpulver och saltet. Tillsätt mer dadlar om massan inte är tillräckligt klibbig, och mer mandlar om den är för smetig. Forma till en boll och göra en likadan fyrkant som den första smeten. Se till att de blir lika stora. Ställ in i frysen en halvtimme. Ta sedan ut fyrkanterna igen, lägg dadelfyrkanten ovanpå mandelmassan och täck ovansidan med jordnötter. Smält choklad i vattenbad, och pensla sen på det på fyrkanten. Sätt sedan in i frysen en stund igen tills chokladen stelnat. Ta sedan ut den, skär i avlånga bars, sedan är det klart.

Advertisements

2 comments

  1. Hej hopp! Tänkte just att neej inga sötsaker idag, så såg jag denna sötsak, såg verkligen smarrig ut. Kikar runt, lämnar ett spår och hoppas du vill göra detsamma. Allt gott!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s